Запрошуємо на перший гастрономічний фестиваль у Долинському районі – «Бульб`яні пироги бойківські»!

 08.10.18

З давніх давен бойки відомі своєю гостинністю! Запрошуємо на перший гастрономічний фестиваль у Долинському районі – «Бульб`яні пироги бойківські»!

В програмі: майстер-клас по приготуванні бульбяних пирогів; дегустація овечих сирів, питних медів, медпродуктів, карпатських чаїв, грибів; кування монет; катання на конях та ще багато цікавого для дорослих та дітей.

 

Дата проведення:

13 жовтня (субота) 2018 року

Місце проведення:

Івано-Франківська область

Долинський район

Село Старий Мізунь,  урочище Підсигавка, 11

Час: відкриття фестивалю 10:00

Організатор:

Оксана Клебан, голова Відокремленого підрозділу Спілки сприяння сільського зеленого туризму України в Івано-Франківській області, керівник кластеру «Гостинна бойківська Долинщина», власниця садиби «Дарваїв кут».

За сприяння (підтримки):

Івано-Франківської обласної державної адміністрації

Долинської районної державної адміністрації

ГО «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні»

 Модератор:

Олена Щербань, голова Відокремленого підрозділу Спілки сприяння сільського зеленого туризму України в Полтавській області, засновниця фестивалю «Борщ у глиняному горщику» на Полтавщині, популяризаторка української народної культури.

Локація 1 

З 9.00 – зустріч учасників, розміщення

1000 – відкриття фестивалю, Оксана Клебан, власниця садиби «Дарваїв кут», голова Відокремленого підрозділу Спілки сприяння сільського зеленого туризму України в Івано-Франківській області.

1030 – майстер-клас по приготуванню бульбяних пирогів від бойківських господинь району під народні бойківські співанки.

11 15 дегустація бульбяних пирогів в асортименті.

1200 майстер – клас по приготуванню старовинної бойківської страви «галушки на молоці», дегустація.

Локація 2

1300 2100виступи місцевих колективів та бойківських «троїстих» музик.

1300 2000 майстер – клас по куванню монет. Розповідь про старовинні вироби

ковалів с. Велдіж (с. Шевченкове).

1300 2000  атракція «катання на конях» німецької спортивної породи.  Спілкування з свійськими тваринами (вівці, кози, коні).

1300 2000 дегустація питних медів та мед продуктів.

1315 – майстер – клас по приготуванні бойківський трав’яних чаїв.

1420 – розповідь про лікувальні властивості грибів «Чудо лікар». Дегустація.

1500 – приготування стародавньої бойківської страви на вогні «Токан».

1530дегустація бойківських трав’яних чаїв.

1600дегустація овечого сиру (4 види). Розповідь про корисні властивості овечого молока та сиру.

1630 – дегустація та розповідь про лікувальні властивості грибів «Чудо лікар».

1800 – дегустація стародавньої бойківської страви «Токан».

1800 2030 – народні гуляння, страви на мангалі.

20 00 – запалення бойківської ватри.

2100  – закриття фестивалю.